Selecteer een pagina

Rabobank


De Rabobank is een degelijke en van oorsprong Nederlandse bank. De Rabobank is een zogenaamde coöperatieve bank, ooit voortgekomen uit een samenwerkingsverband van boeren en tuinders die samen eigenaar, lid en bestuur van de bank vormden. Nog altijd heeft de Rabobank geen aandeelhouders en is daardoor minder gevoelig voor economische schommelingen en korte termijn-beleid. De bank hecht aan een persoonlijke relatie met haar klanten. Bovendien zet zij in haar activiteiten hoog in op duurzaamheid op het gebied van mens, natuur en klimaat.

Voordelen Rabobank

– Het is een betrouwbare partner, die verschillende pakketten voor ondernemers aanbiedt.
– De bank beschikt relatief nog over veel kantoren, waardoor persoonlijk contact mogelijk is.
– Er zijn mogelijkheden voor aansluitingen van pin- en webwinkelkassa’s.
– 5 euro per maand een speciale boekhoud-app beschikbaar voor ZZP-ers.

Nadelen Rabobank

– De Rabobank is niet bepaald de goedkoopste bank.
– U ontvangt geen rente op uw zakelijke rekening.

Zes veelgestelde vragen

Een aantal veelgestelde vragen over een zakelijke rekening bij de Rabobank:

1. Wat zijn de kosten van de rekening? 120 euro per jaar.
2. Kan ik een tweede rekening openen en koppelen? Ja, dat is mogelijk. Evenals een tweede betaalpas.
3. Kan ik nog papieren afschriften ontvangen? Ja, tegen een meerprijs is dit mogelijk. Uiteraard zijn er ook verschillende diensten beschikbaar m.b.t. internetbankieren.
4. Kan ik contant geld storten bij de Rabobank? Ja, de meeste kantoren beschikken over een automaat om contant geld af te storten en hebben een afstort-kluis.
5. Ontvang ik rente op mijn zakelijke rekening? Nee.
6. Kan ik over een zakelijke credit-card beschikken? Ja, tegen een meerprijs.

Het pakket

Het standaardpakket van een zakelijke rekening bij de Rabobank bevat behalve de rekening zelf tenminste één Rabo-wereldpas, de mogelijkheid tot internetbankieren, een mobiele app om bankzaken via uw telefoon te kunnen regelen en een Rabo-scanner voor het veilig verrichten van internetbetalingen.

Ook voor u geschikt?

U kunt een zakelijke rekening openen bij de Rabobank, als u met uw bedrijf, vereniging of stichting minimaal een jaar staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook als ZZP-er kunt u bij de Rabobank terecht. Wilt u een bedrijf starten, dan is er het Rabo startersvoordeel: u betaalt het eerste jaar niets voor uw bankrekening en er zijn aantrekkelijke kortingen mogelijk op diverse diensten. Heeft u nu nog een rekening bij een andere bank, dan kan de Rabobank u helpen via een speciale overstap-service om uw activiteiten te verplaatsen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat de Rabobank voor u kan betekenen? Op //www.rabobank.nl/bedrijven/ vindt u uitgebreide informatie, zodat u alles op uw gemak kunt bekijken. De site biedt ook de mogelijkheid om uw vragen via een chatprogramma aan een bankmedewerker te stellen. Ook kunt u telefonisch een afspraak maken met de voor u dichtstbijzijnde bank.