Selecteer een pagina

Knab

De zakelijke rekening van KNAB

Internetbank KNAB werd in 2012 opgericht. De naam werd simpel bedacht door gewoon de letters ‘bank’ om te draaien. De doelstelling van KNAB is om de consument een zo simpel mogelijke manier van bankieren aan te bieden en een zo hoog mogelijke klanttevredenheid. In 2014 is men gestart om zakelijke rekeningen aan te bieden. De bank heeft geen bankfilialen en werkt enkel via internet.

De voor- en nadelen van de zakelijke rekening van KNAB

Het grote voordeel van een zakelijke rekening van KNAB is dat het helder en eenvoudig is. Als zakelijke gebruiker krijgt u zeer een goedkoop en compleet pakket. U kunt gratis een extra gebruikerspas aanvragen en ook de eerste 1000 transacties per jaar zijn gratis. Een nadeel kan zijn dat er ook wat zakelijke diensten niet in het pakket zitten of zelfs helemaal niet door de bank aangeboden worden. Voor grote ondernemingen is een zakelijke pakket van KNAB dan ook niet aan te raden. Daarnaast heeft de bank geen bankfilialen.

Veel gestelde vragen over de zakelijke rekening van KNAB

• Hoeveel kost een zakelijk pakket van KNAB?
Een zakelijk pakket kost € 60,- per jaar. Dit is exclusief creditcard.
• Helpt KNAB ook bij het overstappen?
U hoeft enkel het online overstapformulier in te vullen en KNAB regelt de overstap. U krijgt € 50,- cadeau als dank voor het overstappen naar KNAB.
• Krijg ik als startende ondernemer korting?
Ja, wanneer uw onderneming 3 jaar of jonger is, krijgt u in het eerste jaar 50% korting op de jaarlijkse kosten.

Wat zit er standaard in het zakelijke pakket?

Standaard krijgt u een bankrekening met rente en internetbankieren en kunt u gratis extra passen aanvragen. Ook krijgt u een zakelijke spaarrekening. U kunt zoveel rekeningen openen als u wilt. Daarnaast zitten er 1000 gratis transacties per jaar inbegrepen. Optioneel kunt u er een American Express kaart bijnemen die het eerste jaar gratis is. Als u jaarlijks meer dan € 2.500,- per jaar met de creditcard uitgeeft, blijft deze ook gratis.

Voor wie is een zakelijke rekening van KNAB geschikt?

Ondanks dat u een redelijk compleet pakket zakelijk bankieren krijgt bij KNAB, ontbreken er toch nog wel enkele zakelijke voorzieningen. Bijvoorbeeld een dienst voor bankgaranties en sealbags waarmee u contant geld kunt storten. Ook een kredietdienstverlening is bij KNAB niet mogelijk. Omdat KNAB enkel een internetbankier is kunt u ook niet zomaar een bankfiliaal binnenlopen. Zakelijke financiële adviezen kunt dus niet krijgen en u wordt enkel online op de hoogte gesteld van uw zakelijke situatie. Dit maakt het dat het voor een grote onderneming nagenoeg uitgesloten is om een zakelijke rekening te openen. Voor eenmanszaken en ZZP’ers die voldoende hebben aan een standaard basispakket, kan de zakelijke rekening van KNAB uitkomst bieden.

De contactgegevens van KNAB

Wilt u contact met KNAB opnemen, dat gaat dit heel gemakkelijk via hun website. U kunt op de contactpagina direct chatten met een medewerker van KNAB. Maar u kunt ook 020-3031600 bellen voor een persoonlijk gesprek. Wenst u te e-mailen dat kunt u mailen naar info@knab.nl. U kunt KNAB 7 dagen in de week bereiken van 8:00 uur tot 22:00 uur.